Ohjeet Kela-taksin tilaamiseen Taksi Helsingin kautta löydät tästä linkistä ja Suomen Lähilogistiikan kautta tästä linkistä.

Taksipalvelu J.Liuski on Kelan palveluntuottajia Kanta-Hämeessä. Taksi Helsinki välittää Kelan suorakorvaukseen kuuluvat taksitilaukset. Eli asiakas maksaa vain omavastuuosuuden.

Kela-taksia käyttävät asiakkaat satunnaisesti tai vakituisesti. Asiakkaat ovat kaiken ikäisiä lapsista vanhuksiin.

On tärkeää, että kuljettaja osaa kohdata asiakkaan oikein. Avustaa, kun apua tarvitaan, ja juuri asiakkaan toivomalla tavalla.
Lapset kulkevat Kela-taksilla joskus myös ilman saattajaa, joten täsmällisyys, luotettavuus ja turvallisuus ovat ensiarvoisen tärkeitä. Lapsi toimitetaan aina aikuiselta toiselle aikuiselle, esimerkiksi koulusta toimintaterapiaan.

Onko Sinulla oikeus vakiotaksiin?

Vakiotaksiin eli tutun taksinkuljettajan käyttöön on oikeus yksin matkustavalla alle 16-vuotiaalla lapsella, jolla on pitkään voimassa oleva Todistus matkakorvausta varten (SV 67). Lisäksi vakiotaksiin on oikeus vaikeasti sairaalla lapsella, jonka hoito on keskitetty keskus- tai yliopistosairaalaan.

Kela voi myöntää oikeuden vakiotaksiin myös yksilöllisen harkinnan perusteella. Oikeuden voi saada asiakas, joka voi matkustaa terveydentilansa vuoksi vain sellaisen kuljettajan kanssa, joka tuntee hänen yksilöllisen avuntarpeensa kuljetuksen aikana. Vakiotaksiin voi siis olla oikeutettu esimerkiksi liikuntarajoitteinen asiakas, jonka oikeanlainen avustaminen kuljetuksen aikana vaatii erityistä osaamista, ja jonka kohdalla väärin tehty siirtäminen voisi aiheuttaa haittaa.

Kun haluat selvittää, voitko käyttää vakiotaksia, soita Kelan palvelunumeroon 020 692 204.

Yksilökohtaisen harkinnan jälkeen Kela lähettää sinulle kirjeen, jossa kerrotaan, voitko käyttää vakiotaksia eli oletko saanut vakiotaksiasiakkuuden. Vakiotaksiasiakkuus on yleensä voimassa toistaiseksi.

Kun olet saanut vakiotaksiasiakkuuden, ole yhteydessä meihin ja saat oman vakiotaksin käyttöösi.

Kuljettajan saat aina tarvittaessa kiinni suoraan hänelle soittamalla, ja hän hoitaa kyytiesi tilaukset puolestasi.